Nieuws

 

blog template tips onderscheiden sollicitant
5 december 2023

Personaliseer je sollicitatie

Een generieke sollicitatiebrief en cv sturen naar elke vacature is niet voldoende. Pas je sollicitatie aan op de specifieke functie en het bedrijf. Laat zien dat je de moeite hebt genomen om hun waarden, missie en doelen te begrijpen. Maak duidelijk waarom juist jij de ideale kandidaat bent.

Laat je persoonlijkheid zien

Een sollicitatie hoeft niet saai en zakelijk te zijn. Voeg een vleugje persoonlijkheid toe aan je sollicitatiebrief en cv. Om werkgevers te helpen om je beter te leren kennen en een beeld te vormen van hoe je in het team past is het leuk om kort iets over jezelf buiten je professionele prestaties te vertellen.

Toon meetbare resultaten

Focus niet alleen op sterke punten van jezelf. Vertel over meetbare resultaten die je hebt behaald in eerdere functies. Werkgevers zijn vaak geïnteresseerd in hoe je hebt bijgedragen aan het succes van vorige werkgevers. Kwantificeerbare resultaten trekken de aandacht en geven je sollicitatie geloofwaardigheid.

Onderstreep unieke vaardigheden

Bedenk welke vaardigheden en kwaliteiten jou uniek maken en onderscheiden van andere sollicitanten. Benadruk wat jou bijzonder maakt, of dat nou schriftelijke communicatie, social media specialist, technische expertise of specifieke projectervaring is. Met unieke vaardigheden val je beter op bij werkgevers. Vertel ook dat je open staat voor persoonlijke ontwikkeling, werkgevers zijn vaak op zoek naar leergierige medewerkers

Bouw een online brand

Het is verstandig om tegenwoordig een sterke online aanwezigheid te hebben. Dit kan een verschil maken tijdens het solliciteren. Creëer een professioneel LinkedIn-profiel dat je ervaring, vaardigheden en prestaties in de schijnwerpers zet. Laat zien dat je betrokken bent door relevante inhoud te delen, deel te nemen aan gesprekken en laat zien dat je betrokken bent in je vakgebied.

Bereid je goed voor op het gesprek

Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, is de voorbereiding cruciaal. Wees bekend met het bedrijf, de branche en bereid antwoorden voor op veel gestelde vragen. Toon je enthousiasme en laat zien dat je goed voorbereid bent.

Netwerk actief

Investeer tijd in actief netwerken, naast het solliciteren op vacatures. Bezoek banenbeurzen en neem contact op met professionals, bijvoorbeeld op LinkedIn. Een sterk professioneel netwerk kan leiden tot kansen de baan waar jij naar
op zoek bent en je helpen opvallen.

Stuur na het gesprek een bericht

Stuur een dankbriefje na het sollicitatiegesprek. Dit geeft aan dat je geïnteresseerd bent in de functie en toont je beleefdheid. Ook kan je eventuele aanvullende informatie delen die je tijdens het gesprek niet kon laten zien.

Conclusie

Het onderscheiden van jezelf als sollicitant vergt moeite en aandacht voor detail. Het draait niet alleen om het voldoen aan de basisvereisten, maar ook om het tonen van jouw unieke kenmerken en waarom jij de juiste kandidaat bent voor de functie. Door zelfverzekerdheid, een sterk online profiel en je passie voor de branche te tonen vergroot je de kansen om op te vallen bij werkgevers.
Veel succes!

logo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo'slogo's